Élesedik a csatárkérdés a Bayern Münchennél

Egyre égetőbb a csatárkérdés Münchenben. Robert Lewandowski révén tavaly náyro minden idők egyik legeredményesebb Bayern-csatára távozott, aki ráadásul az elmúlt évek legjobb játékosa is volt (mind a statisztikai mutatók, mind pedig a FIFA díjai alapján).

Tavaly nyáron csak a jövő felé nyitottak München Mathys Tel megvásárlásával, illetve Sadio Mané megszerzésével egy félmegoldást találtak. Amiről bebizonyosodott, hogy hibás döntés volt. Mind Mané, mind a csatárkérdés szemszögéből.

Mivel Eric-Maxim Choupo-Moting is sokat volt sérült, illetve minden tisztelet mellett sem éppen Lewandowski kategóriája, így többnyire a Sané-Gnabry-Coman féle sornak kellett volna kitermelnie magából a csatármegoldást. Ami érdekes, hiszen előzetesen Coman és Gnabry is csatárként érkezett Münchenbe. Mellettük Tel még csak a szárnyait bontogatja. Azt viszont igazán reménykeltően.

Erre jön most az, hogy idén nyáron már feltétlenül csatárt kell igazolnia a csapatnak. Ehhez pedig hajlandók akár a 100 millió eurós határt is átlépni. Ilyenre még nem volt példa a Bayernnél, és végső soron annyira nem is könnyítette meg a dolgukat. Amellett, hogy a Lewandowski-prototípus elképesztően ritka, másfelől pedig még akik megközelíthetőek is lennének, már bőven 100 millió Euró feletti árral rendelkeznek. Legalábbis most már úgy tűnik, hogy Harry Kane és Victor Osimhen sem állnak meg ez alatt, de Kolo Muaniért is feltehetően ekkora összeget kellene letenni az asztalra. Utóbbi kettő ráadásul még mindig inkább a jövő ígéretével, mint a múltbéli bizonyossággal érkezne.

És ott van még Dusan Vlahovic olyan összegért, ami kifizethető a Bayern számára.

S akár Niklas Füllkrug is, aki pedig bőven tűréshatáron belül árral bír. Kérdés, hogy például vele mennyire lehetne csillapítani a csatárhiányt. De ez a kérdés fennállna az 1-2 szezonon túllévő, 100 milliós játékosokkal is.