Egy csodálatos évtized egyetlen pici tüskéje

Nézegettem az UEFA 10 éves koefficienslitáját, melyen a Bayern München a 2. helyen végzett. Ha levesszük a címekért járó jutalmakat és csak a pályán szerzett pontokat nézzük, akkor a Bayern egészen szűken megközelíti a listavezető Real Madridot is.

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember
Két triplázással együtt ez a 10 év igazán büszkeséggel töltheti el a Bayern München szurkolóit. Még akkor is, ha nehéz elfogadni, hogy “általában” nem nyeri meg a BL-t a csapat. De “általában” egyenként a többi csapat sem. Az évtizedben a Real Madridon felül csak a Bayern München és a Barcelona tudott egynél több BL-t nyerni, még a Chelsea csatlakozhat hozzájuk.
És talán pont ebben a kicsiny pontlemaradásban mutatkozik meg az a picike tüske, ami bennünk maradhat az elmúlt 10 év során. Ha legalább az egyik Real Madrid elleni párharc meglett volna – 2012-n felül -, vagy legalább 2016-ban a döntőben összecsaphattak volna a felek. Ez azért tüskeként marad meg, ennyi hiányzik ahhoz, hogy tényleg tökéletesnek nevezzük az amúgy frenetikus évtizedet.

Minden vereség és kiesés csalódás, szinte minden kiesés alakulhatna máshogyan is, ezért nem is nagyon szabad túlpörögni, az ideit sem. De azért az még nagyon jó lett volna, ha az összesen 4 madridi csapat elleni kiesésből legalább egy meglett volna.