“A Bayernnek nem lehet nemet mondani”

Hivatalosan csütörtök délelőtt került bemutatásra a Bayern München legújabb játékosa, a 27 éves Mehdi Benatia. 

A marokkói védő elmondta, részben nehéz, részben könnyű döntést hozott: “Ez egy nehéz döntés volt, mert jól éreztem magam az AS Románál. A Bayern egy különleges klub, a legjobb a világon. Innen nézve könnyű döntés volt. Örülök, hogy itt lehetek és ezért a klubért játszhatok.”

A játékos csütörtökön már az első edzésén is túlesett a bajor fővárosban, egyelőre azonban még kérdéses, mikor láthatjuk majd először játszani is: “Nagyon jó benyomást kelt az egész környezet. Mindent meg fogok tenni azért, hogy hamarosan már én is bevethető legyek. Természetesen nehéz játéklehetőséghez jutni, hiszen ez egy remek csapat. Végső soron az edző dönt arról, mennyit fogok játszani. Természetesen olyan gyakran szeretnék pályára lépni, amennyiszer csak lehetséges.”

Benatia beszélt arról is, mennyire kedveli a Bundesligát illetőleg mennyire várja az Oktoberfestet, ahol ugyan vallási okokból alkoholt nem fog fogyasztani, de a bőrnadrágot ő is magára húzza majd. A játékos évekkel ezelőtt már majdnem Németországba igazolt. Akkor az SC Freiburg érdeklődött iránta. Elmondása szerint azonban zavaros volt a freiburgi látogatás: nem tudta ugyanis, hogy próbajátékon is részt kell vennie. Egyébként is a délnémet csapatnál elvárták volna, hogy beszéljen németül.

Az olaszországi években nyújtott teljesítmény azonban a topklubok figyelmét is felkeltette. Benatia megerősítette, más élklubok is megkörnyékezték. Végül azonban a Bayern mellett döntött: “A Bayernnek nem lehet nemet mondani. Ez a legnagyobb klub. A szervezettség szuper, a környezet egyedülálló. A Bayernnek nagyon jó a híre. Az FCB-nél játszani a maximum.”

Matthias Sammer a sajtótájékoztatón nem győzte dicsérni a védőt: “Benatia erős. Régóta figyeltük őt. Részletekig kielemezve. Maximálisan hiszünk abban, hogy Mehdiben minden megvan, amivel segíthet bennünket. Fizikálisan erős, gyors, mozgékony, jó játék felépítésében, gólérzékeny.”