“Akkor a Bayernnek a 4. Ligából kéne visszaküzdenie magát”

A hétvégén pattant ki, hogy azért a Bayern vezetősége is játszik azzal az elgondolással, hogy csatlakozzon egy esetleges Szuperligához. A Kickernél végig is mentek a német klubok képviselőin, hogyan fogadnák ezt.

Image result for superliga bayernA Bayern vezetése megerősítette azt, hogy a dolog jogi kérdéseivel foglalkoztak ugyan, azonban nincs olyan klub Európában, amely a puszta gondolaton tovább merészkedett volna eddig. A Bayern sem. De nem zárták ki a lehetőségét.

Szemben a Dortmunddal. Ők ugye még szóba jöhetnek ezen a téren. Nos, ők kategorikusan kizárják azt, hogy bármiért is elhagyják a Bundesligát. Hans-Joachim Watzke azonban kiemelte azt is, hogy a többi csapatnak el kéne ismernie azt, amit a Bayern jelent a Bundesligának. És szerinte be kéne fejezni azt, hogy folyamatosan csak a TV-s pénzek felosztásáról megy a vita. Pláne, hogy szerinte ez eléggé igazságos módon történik Németországban. Christian Heidel (Schalke) is kiemelte, hogy a szurkolók (beleértve más csapatokéit is) sosem akarnák azt, hogy a Bayern elhagyja a Ligát.

Nem meglepő módon Lipcsében teljesen legitimnek gondolják, hogy a Bayernnél ilyen felmerül. Figyelmeztetnek azonban arra is, hogy nemcsak a Bundesligának hasznos a rekordbajnok jelenléte, hanem fordítva a Bayernnél is profitálnak a bajnokságból.

Andreas Bornemann (Nürnberg, sportigazgató) azt emelte ki, hogy egy Szuperliga totál kiszúrás lenne a szurkolókkal szemben. A folyamatos repjegy + meccsjegy kombó az átlagos törzsszurkolót szükségtelenül megterheli, időben is többet vesz ki. De azért nem dől a kardjába, ha a Bayern mégis távozik, számára a Bundesliga modellje így is erős marad, neki nagyon bejönne egy kiegyenlített bajnokság. Rouven Schröder (sportigazgató, Mainz) azonban nem tudja elképzelni a Bundesligát a két nagycsapat nélkül.

Image result for bundesliga sky

Fredi Bobic (Frankfurt) odáig ment, hogy Németországban már most is van Szuperliga: a Bundesliga. Fritz Keller (elnök, SC Freiburg) szerint a Bundesliga pótolhatatlan.

Rudi Völler (Leverkusen) pedig teljesen alaptalannak gondolja a felvetést. Már csak azért is, mert ahogyan a Bayern, úgy a Real-Barca illetve a Juve-Milan kettős sem hagyná el soha a bajnokságukat. Szerinte nincs az a pénz, amiért mondjuk az AS Roma lepasszolja a Lazio elleni derbiket.

Horst Heldt (Hannover) pedig azzal viccelődött, hogy mehet a Bayern, de ha nem jönnek be a számításai, akkor nekik is a megszokott rendet kell elfogadniuk: a 4. Ligából kell visszaküzdeniük magukat a Bundesligába.