Alexander Nübel az észszerű megoldás tavaszra

“Jobb is, hogy kiestek a németek, így legalább nem sérülnek le” – hangzott a kommentfilozófia. Ehhez képest Manuel Neuer síelés közben elkaszálta magát erre a szezonra. 

Alexander Nubel confident about succeeding at Bayern Munich

Nekem roppant felelőtlennek tűnik ez. Évi 15-20 millió euróért (+ szponzor, közösségi média, prémiumok) azért némi lemondás elvárható lenne. No mindegy, gyógyuljon meg, térjen vissza, plusz minden ilyenkor szokásos közhelyszerű gondolat.

Viiiszont, gyakorlatiasan gondolkodva…
Az emberi oldalt totálisan kikapcsolva, egyetlen igazán észszerű megoldás Alexander Nübel féléves szerepeltetése lehet. 
Így lenne féléve arra, hogy igazolja magát. Megmutassa azt, hogy rátermett a feladatra. Ha nem, akkor jóeséllyel egyébként is csak később derült volna ki ugyanez. Ha igen, akkor pedig egy döntési helyzetbe kerül a klub. Ami kényes. De még döntési lehetősége is lenne házon belül. 
 

Elsőszámú kapust télen aligha lehet hozni, de ha lehetne is, őt is csak akkor lenne érdemes leigazolni, ha reális Neuer pozícióvesztése. Ha pedig reális, akkor eleve Nübelnek kell lennie az első gondolatnak.

Kérdéses, hogy áll a kérdéshez a Bayern, a játékos és a Monaco. Az első hírek alapján a Bayern ebben gondolkodik, a játékos ügynöke is támogatást sejtet. A Monaco beleegyezése persze kell. De nem kizárt. A felek alapvetően bármiben megállapodhatnak, és nincs szabály, ami kizárná a tavaszi szereplését.